Rösta Demokratiskt!
Den 19 september avgör du!

Tack för ert arbete!

Dela

21 september 2010 kl 12:30

Rösta demokratiskt!

Imorgon är en historisk dag, imorgon kan ett rasistiskt parti få makt över din vardag! Se till att det inte händer!
Gå och röst och håll rasismen utanför sin riksdagen

Dela

18 september 2010 kl 22:58

Att sabotera möten är fel väg

Ungdom Mot Rasisms ordförande kommenterar att SD:s möten blivit saboterade under senaste tiden; “Risken är att det här blir bilden av hur antirasismen tar sitt uttryck”, säger Ola Karlman till Eskilstunakuriren.


Dela

17 september 2010 kl 10:48

Ta ditt ansvar!

Ett rasistiskt parti håller på att ta sig in i riksdagen! Dags för alla att ta sitt ansvar som antirasist och övertala alla i din närhet som skulle kunna tänka sig att rösta på SD att tänka om! Här är en inspirationsfilm för er som inte tror det går att göra SKILLNAD!

Dela

17 september 2010 kl 08:53

Antirasistisk analys av SD valmanifest

På begäran från flera sympatisörer släpper vi nu vår analys av SD valmanifest. Rapporten granskar 5 av SD förslag närmare utifrån ett antirasistisk perspektiv.

Ladda ner analysen här

Dela

13 september 2010 kl 13:55

50- tal SD kandidater har Nazistkopplingar

Expo´s granskning av SD visade att 50 av deras kandidater till de kommande valen har nazistkopplingar.


Dela

13 september 2010 kl 10:35

Den antirasistiska klockan är här!

Triwa tolerance är ett initiativ av Ungdom mot Rasism och Triwa där de vill visa sitt engagemang för lika rättigheter och antirasism i samhället. Flera svenska artister medverkar i kampanjen. Bland annat Timbuktu,Syster Sol, Mange Schmidt, Doggeoch Rigo är ambassadörer för klockan. Text som ”say no to racism”, ”time for tolerance” och ”racism proof” pryder urtavlan tillsammans med antirasistiska symboler för att upplysa användaren om vikten av att ta ställning.

– Det är viktigt att man försöker vara öppen och nyfiken som människa så för mig är ett samhälle med många olika religioner, etniciteter, språk och färger ett rikare samhälle och det tycker jagordet tolerance signalerar, säger Timbuktu.

Du kan köpa klockan  här, 400 kr per klocka går till Ungdom Mot RasismDela

12 september 2010 kl 15:22

Bjud in alla partier

Lärarnas nyheter 1 september

Bjud in alla partier

Alla politiska partier bör bjudas in till skolan inför valet. Det tycker företrädare för ungdomsorganisationer.

Tidigare kommenterade Ola Karlman Ordförande för Ungdom Mot Rasism kommenterat frågan gällande SD närvaro i skolan med “Det är bättre att föra ett öppet samtal och bemöta deras idéer än att tysta och förbjuda. Idag får ungdomar ta del av de här idéerna ändå”

Läs hela artikeln här

Dela

2 september 2010 kl 11:28

SD våldtäktsrapport är ett skämt!

SD presenterade nyligen en rapport om våldtäkter i Sverige. Överraskande fann de att invandrare var överrepresenterade i brottsstatistiken och att det bästa sättet att förhindra våldtäkter är att minska invandringen. SD rapport dömdes dock ut av en Brottsförebyggande rådetProfessor i Kriminolog Jerzy Sarnecki, SvD fakta koll, Forskaren Pernilla Ouis som citeras i rapporten med flera.

Vårt bidrag till den massiva kritiken är att vi har skapat en flyers i ämnet, den är fri att skriva ut och användas vart än SD försöker sprida sin våldtäktspropaganda.

Ladda ner den här

Dela

27 augusti 2010 kl 14:11

Valrörelsen är igång!

Nu satsar vi för fullt mot riksdagsvalet den 19 september.  Det firar vi med att presentera nya flyers, klistermärken och en copy paste handbok som du kan använda mot rasismen på Internet.

Smakprov på flyers, klistermärke, handbok!

Vill du vara med i kampanjen mot rasismen? Maila fredrik@umr.nu och få ditt eget kampanjmaterial

Dela

24 augusti 2010 kl 14:51

Demokrati kommer aldrig gratis

Newsmill 2009-08-20

“Rasism återfinns inte bara i politiken, utan dess praktiska utfall syns i många delar av vårt samhälle. Men rasismen erkänns i för liten utsträckning som ett stort samhällsproblem och som ett hinder för en fungerande integrationspolitik.” Det skriver Ola Karlman, ordförande för Ungdom Mot Rasism.

Läs hela artikeln här

Dela

23 augusti 2010 kl 17:00

Nyköping kampanjar

Nyköping kampanjar och träffar Fredrik Reinfeldt och Anders Borg

se klippet här

Dela

19 augusti 2010 kl 08:05

Vi kräver svar av SD

lördags skrev Mikael Jansson (SD) och Partik Ehn (SD) i Göteborgsposten att SD skulle kunna tänka sig att samarbeta med både Alliansen och de Rödgröna. I artikeln påstår de också bland annat att flera moderater skulle ha uttryckt en vilja att samverka med SD efter valet.

Ungdom Mot Rasism kräver nu att SD ska redovisa vilka dessa politiker är.

- Finns det nu flera moderater som uttryckt ett sådant intresse, så borde det inte vara några svårigheter att presentera vilka dessa är, säger Ola Karlman.

Läs hela pressmeddelandet här

Dela

16 augusti 2010 kl 12:43

Avslutad utbildningsturné

I fredags besökte Göteborg vilket var den sista anhalten för vår utbildingssturné. Trots att turnén är slut så kommer vi fortsätta att besöka alla Sveriges hörn fram till valet. Om du vill att vi ska besöka just din stad, hör av dig till oss så kommer vi!

Vi vill också tacka alla som deltog i turnén samt Rädda barnens ungdomsförbund, Svea, Centrum Mot Rasism, Antirasistiska filmdagarna, Vi unga och 5i12 rörelsen!

Dela

16 augusti 2010 kl 12:39

Utbildningsturné

Nu på måndag börjar Ungdom Mot Rasism, i samarbete med flera andra organisationers,  vår utbildningsturné. Om du vill få en snabbkurs om rasism och hur den kan bemötas inför riksdagsvalet, då ska du se till att komma! Anmäl er till fredrik@umr.nu


Dela

30 juli 2010 kl 10:49

Parkfest i Västervik

Ungdom Mot Rasism fanns på plats när det arrangerades en parkfest i Västervik, dagen blev en succé och många ungdomar fanns på plats!

läs mer om parkfesten här

Dela

26 juli 2010 kl 09:12

Succé för Rasismen i sociala medier

När Ungdom Mot Rasism och kommunikationsbyrån Pronto idag arrangerade seminariet ”Rasismen i sociala medier” i Almedalen blev lokalen snabbt överfull och över 100 personer deltog i seminariet.

Läs referatet här

Dela

6 juli 2010 kl 23:09

Rasismen i sociala medier

Ungdom Mot Rasism arrangerar tillsammans med PR-byrån Pronto Communication ett seminarium om Rasismen i de sociala medierna. Flera olika perspektiv kommer att lyftas kring ämnet och utgöra grunden för ett efterföljande samtal om politikens utmaningar och ansvar.

Markus Uvell, opinionsanalyschef och tf. kommunikationschef på Svenskt Näringsliv, kommer också utifrån sin bok “Folkhemspopulismen” att reflektera över Sverigedemokraternas väljare för att ge oss en djupare förståelse.

Medverkande: Ola Karlman (ordförande i Ungdom Mot Rasism), Gabriel Sundqvist (grundare och VD för Pronto), Markus Uvell (författare) samt förbundsordföranden/språkrör från: Centerpartiets Ungdomsförbund, Liberala ungdomsförbundet, Ung Vänster och Grön Ungdom.

Datum: Tisdag 6/7 2010
Tid: 13:00–14:30
Plats: Visby Arbetareförening, Kinbergs plats 8, Visby

Dela

2 juli 2010 kl 13:20

Ingen Moské – Ingen demokrati

Under måndagen demonstrera SDU mot byggandet av en Moské i Helsingborg. Som väntat lyckades inte SDU bli fler än ett 30-tal och Ungdom Mot Rasism var givetvis där för att att visa att SDU har fel.

Läs om demonstrationen i HD eller vårt pressmeddelade Ingen Moske -Ingen demokrati

Dela

23 juni 2010 kl 15:44

Veckans lokalgrupp

Veckans lokalgrupp är Nyköping, Malmö och Lund som tillsammans genomförde veckans tips “stoppa flyers i gratistidningar” på ett föredömligt sätt, Grattis!

Dela

21 juni 2010 kl 12:49

Pressmeddelande: Ingen Moske – ingen demokrati

Sverigedemokratisk Ungdoms (SDU) protest idag, mot byggandet av en moské i Helsingborg, vilar på främlingsfientliga och felaktiga antaganden. Protesten är ett uttryck för rasistiska myter om muslimer och islam. Det menar Ola Karlman, ordförande för Ungdom Mot Rasism. Läs hela pressmeddelandet här

Dela

21 juni 2010 kl 09:27

Skolturnén avslutas

Igår besökte skolturnén Kristinehamns gymnasium. Sveriges Radio passade på att intervju Ungdom Mot Rasisms workshop hållare i Kristinehamn. Lyssna på intervjun här

Dela

8 juni 2010 kl 09:23

Nationaldagen

Ungdom Mot Rasism var synliga på många håll i landet och i olika medier under nationaldag.

Debattartiklar:

Dalarnas tidning “Rasismen är problemet – inte nationaldagen

Svenska dagbladet “Nationaldagen inte hatets dag

Sundsvalls tidning “Rasismen är problemet

Nya Wermlands tidning “Rasismen problem på nationaldagen

Pressklipp:

Svenska dagbladet “Polisen lugn inför nationaldagsfirandet

TV4 “Nollrasism stödjer Ungdom Mot Rasism

Frihet “Demonstrera för mångfald på nationaldagen


Lokalgruppen i Malmö håller bokbord i Folkets park

Dela

7 juni 2010 kl 08:49

Demonstration Mot Rasism på nationaldagen

Allt för länge har nationaldagen varit en dag då rasismen har manifesterat sitt hat, men i år ska detta få ett slut.

Tidigare år har en samling av rasistiska grupperingar genomfört en demonstration ”Folket Marsch” i Stockholm på nationaldagen. Förra året lyckades dessa grupperingar inte hålla samman vilket resulterade i att det inte blev någon marsch.

För att fira detta så kommer vi ersätta rasismens marsch med vår demonstration. Genom att gå samma väg som “Folket Marsch” gjorde 2008 kommer vi att ersätta rasismens hat och enfald med vår kärlek och mångfald!

Då rasismen lyckades, enligt egna utsagor, samla 1000 deltagare till sin senaste marsch så är vårt mål att vara 1001 i vår demonstration. Därför behöver vi all hjälp vi kan få!

Vi hoppas att du gör oss sällskap!

Följ eventet på facebook här

Karlaplan för avmarsch mot Gärdet, Stockholm

Klockan 13:00

6 Juni

Dela

25 maj 2010 kl 09:56

Rasismen är aldrig lösningen

Debattartikel 20 maj

Rasism är aldrig lösningen

Det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna (SD) letar nu fler sympatisörer. Den senaste målgruppen är kristna från mellanöstern. SD försöker påvisa att det finns en gemensam måltavla i muslimer. Partiets strategi har alltid varit och kommer att förbli att ställa grupper mot varandra i en konstant konfliktsituation. Men SD:s rasistiska politik kommer aldrig att vara en lösning på de utmaningar som det svenska samhället står inför.

Läs hela artikeln Hujådå här eller i Baharo Suryoyo här


Dela

24 maj 2010 kl 13:31

Skolturnén besöker Arlanda gymnasium

Jonathan föreläser för eleverna på Arlanda gymnasium


Dela

19 maj 2010 kl 12:18

Forum Mot Rasism 27 maj i Malmö

Dela

18 maj 2010 kl 09:07

Ungdomar vill motverka rasism i Borlänge

Borlänges tidning 10 maj

– En annan uppgift vi harfått är att få ungdomar att gå att rösta. Det är en frågasom är viktigt för Ungdom mot Rasism. Det är det även för ungdomsrådet och för mig personligen säger Julia Ställberg ordförande för Ungdom Mot Rasism i Borlänge
Läs hela artikeln här


Dela

11 maj 2010 kl 13:32

Ekot från Borlänge

Ekot 10 maj

Ekot rapporterade om lokalgruppen i Borlänge

Hör inslaget här

Dela

10 maj 2010 kl 15:11

Ny lokalgrupp i Karlstad och Borlänge

10 maj

Det har startats lokalgrupper i både Karlstad och Borlänge senaste veckan, vilket genast uppmärksammades i media! Arbetet i lokalgrupperna kommer att fokusera på det kommande valet m.m.

Läs mer här, här eller om ni inte orkar läsa lyssna här

Dela

10 maj 2010 kl 07:58

Den digitala rasismen får inte stå oemotsagd

Sydsvenskan 6 maj

I diskussionen om att ta eller att inte ta debatten med rasistiska partier, glömmer ofta de politiska partierna bort de sociala medierna, skriver Ola Karlman, ordförande i Ungdom mot rasism.

Läs hela artikeln här

Dela

7 maj 2010 kl 09:29

Rasismen måste synliggöras

ETC debatt 4 maj

Avsaknaden av ett anti- rasistiskt perspektiv är tydlig i svensk debatt. Samtidigt växer sig de främlingsfientliga idéerna allt starkare runt om i Europa. Senaste exemplet är Ungern.

Därför behöver vi alla sätta ner foten mot den rasistiska utvecklingen i Europa, och det gör vi bäst genom att fördöma utvecklingen i exempelvis Ungern och se till att hålla vårt eget nationella parlament fritt från rasistiska idéer. Vi gör det genom att gå till vallokalen den 19 september och Rösta Demokratiskt!

Läs hela artikeln här

Dela

4 maj 2010 kl 15:48

Flyersutdelning i Sundsvall

Härlig bild!Dela

26 april 2010 kl 14:56

Rasismen måste diskuteras på allvar

Svenska dagbladet 23 april

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth har redan aviserat att reglerna för presstöd bör ses över. Det må vara en viktig debatt att föra och politiker måste tydliggöra yttrandefrihetens mening inom ramen för det som presstödet omfattar. Men det är föga troligt att debatten om rasismens Sverige kommer att lyftas till den nivå som den nu bevisligen förtjänar.

Läs hela artikeln här

Dela

26 april 2010 kl 11:35

Vi måste stå enade mot rasismens hetsjakter

Göteborgsposten 19 april

Vi kan inte låta rasismens hetsjakter bli en del av vår vardag. Rasismen har aldrig varit och kommer aldrig att bli en lösning, i stället är det rasismen som är problemet. Detta menar Liberala Ungdomsförbundet och Ungdom mot rasism i Storgöteborg.

läs hela debattartikeln här

Dela

19 april 2010 kl 07:31

Se TV4 inslaget från skolturnen i Örebro!

Se inslaget här

Dela

14 april 2010 kl 08:37

Ungdom Mot Rasism och Expo utbildar elever på Tullängsskolan

Föreläsningen behandlar rasistiska påståenden och vilka svar som kan ges till dessa. Eleverna kommer också få möjligheten att reflektera och själva engagera sig inför det kommande riksdagsvalet.

Läs hela artikeln här

Dela

13 april 2010 kl 14:54

Rasismen fick svar på tal

Demonstrationerna i söndags mot rasism i Göteborg och Landskrona gick mycket bra. På båda platser fick rasismen svar på tal.

Läs om demonstrationen i bla. Expressen eller i Göteborgsposten

Läs om demonstrationen i Landskrona i bla. Landskronaposten eller på Sveriges Radio

Dela

12 april 2010 kl 08:57

Två Manifestationer mot Rasism på söndag

Göteborg

Ungdom Mot Rasism i Storgöteborg arrangerar på söndagen en manifestation mot rasism och mot den planerade demonstrationen mot byggandet av en moské i Keillers park.

Tid: Söndagen den 11 april, kl. 11.00
Plats: Kvillestorget i Göteborg

Landskrona

Flera av Ungdom Mot Rasism lokalgrupper i Skåne arrangerar på söndagen en manifestation mot rasism och Nationaldemokraternas besök i Landskrona.

Manifestationen arrangeras av Ungdom Mot Rasism Lokalgrupper i Malmö, Landskrona, Lund och Helsingborg.

Tid: Söndagen den 11 april kl 12:00
Plats: Rådhustorget i Landskrona

Dela

8 april 2010 kl 18:09

Banderoll på Sergelstorg i Stockholm

Snyggt jobbat Mälarhöjden!

Dela

7 april 2010 kl 10:44

Stäng inte politiken ute i skolorna

Hela Gotland

Ledare

“Vi kan inte i rädsla för de värderingar vi avskyr tysta de värderingar vi håller högst” skrev Magnus Andersson, CUF, Adam Cwejman, LUF, Charlie Weimers, KDU, Niklas Wykman, MUF och Ola Karlman, Ungdom mot rasism, nyligen i en debattartikel.

läs hela ledaren här

Dela

6 april 2010 kl 10:01

Skolturné bokad och klar

Vi kommer att besöka ett 20-tal skolor under våren, om vi inte kommer till din skola hör gärna av dig så får vi se vad vi kan göra!


Följande skolor kommer få ett besök från oss:
Tullängskolan
Upplandsbro gymnasiet
Östra gymnasiet
Elektrikergymnasiet i Stockholm
Stockholms Praktiska Gymnasium
Klippans Gymnasieskola
Rönnowska skolan
JENSEN gymnasium i Malmö
Mikael Elias Teoretiska Gymnasium
Bollerups Naturbruksgymnasium
Västerhöjdsgymnasiet i Skövde
Realgymnasiet i Nyköping
Realgymnasiet i Eskilstuna
Arlanda gymnasium
Fågelviksgymnasiet
Procivitas privata gymnasium
Drottning Blankas Gymnasieskola
Gisslaveds Gymnasium
Kristinehamn gymnasium

Dela

1 april 2010 kl 08:35

Unik videotävling mot Rasism

Pressmeddelande

Filmtävlingen Säg ifrån! arrangeras genom ett unikt samarbete mellan Ungdom Mot Rasism, Ung Media och ARF – Film och kultur för mänskliga rättigheter. Genom tävlingen vill arrangörerna inspirera ungdomar till att göra sina röster hörda genom att ta ställning mot rasism och säga ifrån!

- Rasism göms allt för ofta i vår vardag och behöver ständigt bli synliggjord. Film är ett utmärkt sätt att arbeta pedagogiskt med dessa typer av frågor. Vi vill också främja ungdomars kreativa skapande och därigenom synliggöra hur ungdomar kan ta ställning mot rasismen!, säger Paula Bustos Castro på ARF.


Läs hela pressmeddelandet här

Dela

29 mars 2010 kl 10:26

Väljarna vänder SD ryggen

Sverigedemokraterna tappar mark. Nedgången till 3,6 % är statistisk säkerhetsställd, vilket innebär att SD hamnar utanför riksdagen. Framförallt tappar SD bland de unga männen.

läs artikeln här

Dela

26 mars 2010 kl 14:11

Skolministeriet

Ungdom Mot Rasism medverkar i UR Skolministeriet.

“Ett förbud gynnar de odemokratiska partierna. Partier som inte respekterar de demokratiska värdena får aldrig stå oemotsagda” säger Ola Karlman ordförande för Ungdom Mot Rasism

Hör programmet här

Dela

25 mars 2010 kl 11:18

Svt debatt om politiska partier i skolor

Den 24 mars deltog ett par representanter för Ungdom Mot Rasism i “Debatt” på Svt. “Eftersnacket” visade tydligt att genom saklig- information och argument kan ungdomar själva klä av rasismen deras lögner och propaganda.

Se eftersnack här

Dela

24 mars 2010 kl 10:17

Manifestation mot rasism i Lund

Den 21 mars var det FN dagen mot rasism. Då manifesterade lokalgrupperna i Lund och Malmö mot rasismen genom hedra de människor som blivit mördade av rasister och nazister. Manifestationen var mycket lyckad och fick flera positiva kommentarer av förbipasserande. Härligt jobbat Lund och Malmö!

Dela

23 mars 2010 kl 13:21

SD busringer till kampanjen

SD politiker uppgav sig för att vara frilansjournalist för Kristianstadbladet, vilket inte stämde.

Läs artikeln här

- För vår del är samtalet inget vi kommer lägga ner mycket energi på att fundera över. Men om Chang Frick ser sig som politiker, så är busringning helt enkelt en osmaklig metod som uppenbart sänker SD:s legitimitet som ett seriöst politiskt parti. 

– En intervju i SD-kuriren skulle kanske ha varit intressant, men nu har minst sagt alla de broarna bränts.

Säger Ola Karlman Ordförande för Ungdom Mot Rasism

Dela

23 mars 2010 kl 09:36

27 mars Antirasistiskt Forum i Göteborg

Rösta demokratiskt! och Göteborg mot rasism arrangerar den 27 mars ett antirasistiskt forum i Göteborg. Årets fokus är riksdagsvalet och Sverigedemokraterna.

- Att rasism politiseras blir allt mer tydligt, det är också tydligt att rasismen är och förblir problemet. Främlingsfientliga krafter paketerar idag rasismens tankar i begrepp som ”misslyckad integration” och ”massinvandring” vilket är ett försök till att legitimera dessa inom politiken. Detta måste synliggöras, säger Ola Karlman, ordförande för Ungdom Mot Rasism.

För mer information om schema m.m. besök Göteborg mot rasisms hemsida

Dela

22 mars 2010 kl 19:26

Helsingborg uppmärksammar FN-dagen mot rasism

Dela

22 mars 2010 kl 09:41

En bortglömd valfråga

Sörmlands nyheter 21 mars 2010

FN-dagen mot rasism, Isabella från Nyköping skriver i Sörmlands nyheter dagen till ära.

“Den 21 mars är det FN-dagen mot rasism. Detta är en dag som har hamnat i skymundan, blivit bortglömd. Det är inte många som demonstrerar, bjuder på fika eller köper slipsar till varandra på denna dag som man gör på andra officiella dagar. Det är inte ens många som vet att denna dag finns.”

Läs hela artikeln här

Dela

21 mars 2010 kl 09:56

Arbetet mot rasism rullar vidare

Laholms tidning 19 februari 2010

– Vi kommer att uppmärksamma valet, och drar igång en kampanj på temat “Rösta mot rasism den 19 september, där vi markerar mot partier som står för en värdegrund som vi inte uppskattar, berättar Axel.

Läs hela artikeln här

Dela

19 mars 2010 kl 12:10

Främlingsfientliga måste få svar på tal!

Göteborgsposten den 18 mars 2010

Främlingsfientliga måste få svar på tal. Partier med främlingsfientliga åsikter vill göra en affär av att de kastas ut eller inte är välkomna av skolorna. Säger Sina Faroghi ordförande för Ungdom Mot Rasism i StorGöteborg.

Läs hela artikeln här

Dela

18 mars 2010 kl 09:31

Rasismen tar död på kunskapssamhället

www.sourze.se 17 september 2010

“Det samhälle vi lever i och det vi kommer att leva i är ett informationssamhälle som präglas av en mångfald av kultur och kunskap. Internet är det bästa som har hänt för demokrati, kultur och kunskap sedan tryckpressen. Rasism är allt det motsatta.”  I valrörelsen 2010 så avser Ung Pirat att gå med i kampanjen Rösta Demokratiskt som drivs av Ungdom Mot Rasism, Skriver Stefan Flod, ordförande för Ung pirat

Läs hela artikeln här

Dela

18 mars 2010 kl 09:01

Låt inte de rasistiska partierna stå oemotsagda!

Metro 18 mars 2010

6 av 10 rektorer släpper in SD i skolorna.

“Det viktiga är att inte låta dessa stå oemotsagda” säger Ungdom Mot Rasism, ordförande Ola Karlman

läs hela artikeln här

Dela

18 mars 2010 kl 08:36

“De vill få ungdomar att Rösta demokratiskt!”

Sörmlandsposten rapporterar från Nyköping om lanseringen av Rösta demokratiskt! 

Ungdomar från hela landet samlades i Nyköping för att inleda kampanjen Rösta demokratiskt i helgen. Det var Ungdom Mot Rasism som presenterade satsningen under sitt årsmöte.”

Läs hela artikeln här

Dela

16 mars 2010 kl 13:16

Rösta demokratiskt!

Kampanjen är nu lanserad, men vi har mycket antirasistiskt arbeta framför oss. Nu satsar vi på att uppmärksamma FN-dagen mot rasism! På söndag den 21 mars kommer Rösta demokratiskt vara aktiv i ett 20 tal städer. Vill du vara också aktivera dig mot rasism, kontakta oss!

Dela

14 mars 2010 kl 15:04

Kampanjgruppen är igång

Under några intensiva kongressdagar samlades kampanjgruppen i Nyköping för att samla idéer och tankar, brainstorma och utveckla den fantastiska kampanj vi kallar Rösta demokratiskt!

I kampanjrummet på Tessinskolan skapades projektplaner, planerades kampanjarbete och missbrukades kaffe.

Vi i kampanjgruppen hoppas att resten av kongressen, organisationen och Sverige tar till sig vår kampanj och inspiration och gör den till sin. Vi behöver er alla!

Glada antirasistiska hälsningar,
Kampanjgruppen

Dela

13 mars 2010 kl 17:40

Rösta Demokratiskt!

Ola Karlman, ordförande för Ungdom Mot Rasism berättar mer om kampanjen Rösta Demokratiskt!

Dela

7 mars 2010 kl 17:03

Lansering av Rösta demokratiskt!

Den 14 mars lanseras Rösta demokratiskt! Lanseringen kommer att ske på Ungdom Mot Rasism årliga kongress. Genom kampanjen vill vi inspirera människor att gå till vallokalen och där rösta på  ett demokratiskt alternativ.

“Det är rasismen som är problemet inte invandrarna, integrationen eller religionerna. Många tycks tyvärr ha glömt att det är rasismen som är problemet vilket banar väg för rasismen.” säger Ola Karlman, Ordförande för Ungdom Mot Rasism

Dela

1 mars 2010 kl 16:19