Det pågår ingen islamisering

Det pågår ingen ”islamisering”

”Islamisering” är ett rasistiskt påhittat begrepp som varken går att mäta eller bevisa.

Ingen mätning finns

Sedan 1930 är det förbjudet att folkbokföra människor i Sverige efter religiös tillhörighet, eftersom detta strider mot religionsfriheten[1].  De främlingsfientliga grupperna gör därför bäst i att sluta prata om ”islamisering” och kategorisera människor som muslimer, om de faktiskt står för det demokratiska Sverige som de säger sig vilja värna om.

10 moskéer och 3400 kyrkor

Hur kan en religiös byggnad eller en persons rätt till tro, vara ett hot mot ett Sverige där vi tror på religionsfriheten? Dessutom finns det inte ens 10 fullskaliga moskéer i Sverige, samtidigt som Svenska Kyrkan samlar över 3 400 kyrkor i sina församlingar[2].

Rasismen saknar grund

Islamisering är ett förvirrat påhitt. För vissa betyder det att det kommer muslimer till Sverige eller att det byggs moskéer, medan andra beskriver det som någon slags ”muslimsk indoktrinering”. Inget av detta går att bevisa och så sent som hösten 2009 erkände Jimmie Åkesson, partiledaren för det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna, att han ljög då han inte har fakta för att bevisa en påstådd islamisering[3].


[1] http://www.migrationsinfo.se

[2] Uppgifter från Svenska Kyrkan

[3] Aftonbladet 2009-10-20