Videotävling

Vinnarna är nu utsedda!

Vinnare är Oscar Waldner med sitt bidrag “Kan vi förstå det”

Med motiveringen:
Gripande och välgjord film som försöker skildra rasismens och hatets
mekanismer.  Filmen fångar på ett skickligt sätt hur fördomar och rädsla kan uppstå och 
förvandlas till ilska och våld. Välproducerad och fint skådespel.

På andra plats kom Fredrik Söderholm med sitt bidrag “En positiv åkomma”

På tredje plats kom Sebastian Arvidsson, Malin Skiöld och Liun Riad


—-

Tävlingen är avslutad

tävlingen är nu avslutad och vi får tacka för era bidrag. Vinnare kommer inom kort att tillkännagivas och kontaktas.


Säg ifrån!

Filmtävlingen Säg ifrån! arrangeras genom ett unikt samarbete mellan Ungdom Mot Rasism, Ung Media och ARF -- Film och kultur för mänskliga rättigheter. Vi vill inspirera dig till att göra din röst hörd genom att ta ställning mot rasism och säga ifrån!

För oss är det viktigt att ungdomar får en möjlighet att våga yttra sig i den samhälliga debatten. Detta kan ofta kännas svårt och komplicerat men genom att skapa sina egna kortfilmer och lägga upp dessa på Youtube kan vi ta tillbaka ett utrymme där rasismen idag flödar fritt. Genom att delta i tävlingen bidrar du till att göra ungdomars röst hörd!

Priser:

Var med och tävla om 3 st Adobe CS4 Production Premium*, värde cirka: 25.225:- styck. Vinnarens bidrag kommer också att visas på De antirasistiska filmdagarna, som är en av Sveriges största filmfestivaler om mänskliga rättigheter. Den arrangeras årligen av ARF -- Film och kultur för mänskliga rättigheter.

Så gör du!

Vi vill att du på ditt alldeles egna sätt visar i din film hur du tar ställning mot rasism i din vardag. Mobilkamera eller proffskamera, dokumentär, spelfilm eller musikvideo – bara din fantasi sätter gränser, börja filma! Filmen ska vara max 5 minuter och inte innehålla våld eller droger.

Skicka in dit bidrag nedan, ditt bidrag kommer sedan att publiceras på denna sida samt på tävlingens Youtube profil.

Åldergräns för deltagare 13-19 år

Skicka in ditt bidrag senast den 20 juli.

Ladda ner flyer för tävlingen här


Sponsor:

* Adobe CS4 Production Premium innehåller alla mjukvaror du behöver för att skapa video, ljud och interaktiva media i världsklass. Med kända program från Adobe som Premiere Pro, Photoshop, After Effects, Flash Professional och Soundbooth så kan du använda CS4 Production Premium för video- och ljudredigering, stillbilder och rörlig grafik, visuella effekter och interaktiva media samt för produktion av DVD, Blu-ray och mobilt material. Med CS4 Production Premium blir det roligare, enklare och går snabbare att planera, genomföra och färdigställa ditt projekt.

Tävlingsregler

Skicka in ditt bidrag till oss här:

TävlingsformulärHär är några bidrag som kommit in:

Problem retrieving videos from provider: Gone